Собственикът на социалната медийна платформа X Илон Мъск възстанови профила на

...
Собственикът на социалната медийна платформа X Илон Мъск възстанови профила на
Коментари Харесай

Илон Мъск възстанови профила на теоретик на конспирациите в X

С обственикът на обществената медийна платформа X Илон Мъск възвърне профила на американския радиоводещ и таен теоретик Алекс Джоунс , откакто допитване измежду потребителите на уеб страницата е подкрепило тази стъпка, съобщи Ройтерс.

„ Хората си споделиха мнението и това ще стане “, беше написал Мъск в пост в отговор на съботно допитване дали профилът на Джоунс да бъде възобновен.

В анкетата са взели участие близо 2 милиона консуматори и към 70% от тях са се оповестили за връщане на Джоунс.

Откакто Мъск пое контрола върху платформата, бяха възобновени отстранени профили, в това число този на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Платформата, известна преди като Twitter, наложи през 2018 година непрекъсната възбрана на Джоунс и уеб страницата му „ Инфоуорс “ (Infowars) с претекст, че държанието му нарушава политиката за възможно държание.

Elon Musk Makes it Official: Alex Jones to Return to X After User Poll Shows Overwhelming Support via
— The Gateway Pundit (@gatewaypundit)
Забраната беше наложена няколко седмици откакто Apple, YouTube и Фейсбук смъкнаха подкасти и канали на Джоунс, изтъквайки нарушаване на техните стандарти.

Алекс Джоунс разпространява тайни теории за всеобщото ликвидиране през 2012 година в американското учебно заведение „ Санди Хук “ в град Нютаун, щата Кънектикът, осъществено от 20-годишния Адам Ланза, наследник на учителка. Той лиши живота на 20 деца и шестима възрастни.

Джоунс беше наказан предходната година да заплати близо 1,5 милиарда $ вреди на родственици на жертвите. Джоунс твърдеше, че пукотевица в действителност не е имало, а починалите са били артисти, взели участие в режисура като част от държавен скрит план за изземане на оръжия от американските жители.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР